Kreirano: Ponedjeljak, 27 Svi 2019 09:31

Erasmus+ radionica 21. svibnja
Lasinju su 21.05. posjetli armenski volonteri koji se nalaze na svojoj volonterskoj službi u Ozlju, a u sklopu Erasmus+ projekta "ALIVE" kojeg financira Europska komisija kroz Erasmus+ program. Volonteri su održali radionicu o Erasmus+ mogućnostima za mlade. Prisutnima su predstavili svoj EVS projekt, aktivnosti koje rade u Ozlju te što volontersko iskustvo u drugoj državi znači za njih i koje su dobrobiti za njih i zajednicu. Predstavili su i razmjene mladih i to posebno kroz igre koje su neizostavan dio razmjena. Na radionici su bili mladi iz Lasinje te članovi Savjeta mladih, koji je aktivno sudjelovao u organizaciji radionice.

 

 

Posjet Oroslavju 23. svibnja
U sklopu projekta “Volontiram, činim razliku!”, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organiziran je studijski posjet  Udruzi mladih Feniks u Oroslavju, unutar koje djeluje Lokalni volonterski centar Orkas. Na studijski je posjet otišlo ukupno 39 osoba (33 učenika i 6 organizatora volontiranja). Sudjelovali su učenici iz Osnovne škole Žakanje te učenici naše Osnovne škole “Antun Klasinc”  sa svojim učiteljicama, te ukupno 6 organizatora volontiranja s područja LAG-a.
Naši su učenici sudjelovali i u volonterskoj akciji, koju je organizirala Udruga mladih Feniks s Ina klubom volontera te tvrtkom A1,  u sklopu manifestacije “Hrvatska volontira”. Volonterska akcija odvijala se u Krušljevom Selu, odnosno tamošnjoj područnoj školi gdje su uredili igralište i vrt. Također su iskoristili priliku za međusobno druženje, zabavu te razmjenu iskustava. Veselimo se idućim akcijama i inicijativama,  sljedeće godine možda i u našoj školi.