Naziv projekta:
Upute za upotrebu

Prvog rujna 2022. godine Centar za razvoj lokalne zajednice Alba započeo je provedbu projekta „Upute za upotrebu“ koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, u iznosu od 50.000 kn.

Projekt je usmjeren podršci roditeljstvu, traje 12 mjeseci, a provodi se na području Općine Lasinja. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Karlovac i Općina Lasinja, a  podršku projektu pruža i Obiteljski centar koji je pod nadležnosti Centra za socijalnu skrb Karlovac.
Cilj Centra Alba je, uz podršku partnera na projektu, poticati aktivno roditeljstvo te osnaživati i educirati buduće i sadašnje roditelje. Uz stručno vodstvo, kroz osam tematskih radionica kao što su npr. „Ispravno postupanje s djetetom – babyhandling“, „Očekivanja i strahovi (budućih) roditelja“, „Važnost zdrave prehrane za razvoj djeteta“ i dr., educirat će i informirati, pružiti podršku te potaknuti mnoge mlade obitelji iz lokalne zajednice na aktivno sudjelovanje u odgoju djece jer postavljanjem dobrih temelja doći će se do željenih rezultata u razvoju djeteta. Upravo je zbog toga važan ovaj projekt jer se ni majke ni očevi ne rađaju sa znanjem i uputama što i kako u periodu trudnoće, poroda, postporođajnom razdoblju. Osim toga, u projekt su uključeni i volonteri koji pomažu u organizaciji i provedbi radionica. 

Ukupna vrijednost projekta:
50.000,00 KN
Trajanje projekta:
1.9.2022 - 31.8.2023