Naziv projekta:
ZAŽELI, POKRENI SE I POMOZI U LASINJI

Centar za razvoj lokalne zajednice Alba provodi projekt „Zaželi, pokreni se i pomozi u Lasinji“ u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Karlovac. Projekt je započeo 12. svibnja 2021.g. potpisivanjem Ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt se provodi na području Općine Lasinja. Tijekom 12 mjeseci provedbe zaposleno je devet žena, pripadnica ranjivih skupina koje pružaju pomoć i podršku krajnjim korisnicima, starijima i nemoćnima, njih 54 uz isporuku paketa higijenskih i kućanskih potrepština.


Ovo je druga faza projekta u okviru poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Prvu fazu projekta pod nazivom „Zaželi novu priliku u Pokuplju“ provela je Udruga Sv. Martin Pisarovina u partnerstvu sa Općinom Pisarovina, Općinom Lasinja, Centrom za socijalnu skrb Jastrebarsko, Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Karlovac, s početkom od 1. ožujka 2019. godine, u trajanju od 30 mjeseci.

Glavni cilj: Osnažiti radni potencijal 9 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici
Specifični cilj: povećati kvalitetu života i socijalno uključiti krajnje korisnike, smanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva

Rezultat projekta: - smanjen rizik od socijalne isključenosti žena, starijih i nemoćnih
                               - obrazovanje i osposobljavanje žena
                               - radna aktivacija žena i povećanje njihove zapošljivosti nakon projekta

 

Ukupna vrijednost projekta:
835.720,00 KN
Trajanje projekta:
12.5.2021 - 12.11.2022
Iznos koji sufinancira EU:
835.720,00

Dokumenti