Kreirano: Petak, 27 Svibanj 2022 12:05

Poštovani mještani,
zbog drastičnog povećanja cijene električne energije od strane HEP-a primorani smo poduzimati nepopularne mjere za štednju električne energije i samim time proračunskih sredstava.

Plan je da se u sljedeća 2 tjedna na obračunskim mjernim mjestima javne rasvjete ugrade uređaji za ograničavanje noćnog režima rada javne rasvjete tzv. vremenska sklopka (timer) koja će ograničiti rad javne rasvjete u vremenu od 00:00 do 04:00 h.
Općina Lasinja je proteklih godina svu javnu rasvjetu modernizirala odnosno ugradila štedne svjetiljke te u tom pogledu više ne postoji prostor za uštedu te su preostala dva rješenja od kojih je jedno ograničavanje noćnog režima rada te drugo podizanje komunalne naknade kako bi se uspjelo podmirivati ova drastična poskupljenja električne energije.
Prema mojem mišljenju i mišljenju Općinskog vijeća podizanje komunalne naknade nije opcija pogotovo ne u situaciji kad se svi susrećemo sa poskupljenjima od hrane, goriva i ostalih neophodnih životnih potrepština te nije potreban još dodatan udar na kućne budžete.
Svjesni smo da su ovakve mjere nepopularne i da će naići na negodovanje dijela stanovništva, međutim, moramo Vas zamoliti za razumijevanje jer se svi postupci provode zbog racionalnog trošenja proračunskih sredstava i brige za ostale bitne društvene stavke koji se isto tako financiraju iz proračuna Općine.
                                                                                                                                                                          Općinski načelnik
                                                                                                                                                                              Marijo Perčić