Kreirano: Petak, 05 Listopad 2018 12:13

 

Ovim putem obavještavamo vlasnike pasa i drugih kućnih ljubimaca kako je sukladno Zakonu o zaštiti životinja, od lipnja ove godine na snazi Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, kojom su propisane obveze vlasnika kućnih ljubimaca i prekršajne odredbe za postupanje protivnoj istoj Odluci (objava u Glasniku Općine Lasinja br. 3/2018 ).


Posebno naglašavamo obvezu i uvjete držanja kućnih ljubimaca te izvođenja na javne površine i obvezu mikročipiranja pasa, propisanu člankom 45. Zakona o veterinarstvu i koje su propisane gore navedenom općinskom Odlukom u člancima: 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 22., 23., 24. i 31.

Navedena Odluka je u privitku.

Pozivamo vlasnike kućnih ljubimaca, a posebno vlasnike pasa da se upoznaju s odredbama općinske Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te se informiraju o svojim obvezama i da u što kraćem roku postupe sukladno propisanim odredbama. Napominjemo kako će se postupanje protivno Odluci sankcionirati, a vlasnici nečipiranih pasa biti upućeni na postupanje Veterinarskoj inspekciji.

Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca