Kreirano: Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 11:34

Općina Lasinja je u veljači 2018. godine prijavila projekt „Modernizacija prometne infrastrukture za održivi razvoj Općine Lasinja“ za nerazvrstanu cestu na području naselja Desno Sredičko na Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u Programu održivog razvoja lokalne zajednice,  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, objavljen 7. veljače 2018. godine.

 

Ministarstvo je početkom svibnja objavilo listu odobrenih projekata za sufinanciranje te je projekt Općine Lasinja jedan od odabranih projekata u Republici Hrvatskoj, sa odobrenim  iznosom od 200.000,00 kn za navedeni projekt. Ugovor je potpisan 2. svibnja 2018. godine te se pristupilo provedbi projekta čija ukupna vrijednost iznosi 522.993,61 kn, u kojem MRRFEU sudjeluje s 38,2% dok Općina Lasinja sufinancira preostali iznos od 61,8%.
Cilj projekta kojim se želi doprinijeti ravnomjernom razvoju Općine Lasinja, u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti te prioritetima županijske razvojne strategije te strategije razvoja Općine Lasinja, je postignut te se ovom prilikom želimo zahvaliti Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je doprinijelo u ostvarivanju ovog cilja.