Kreirano: Petak, 04 Kolovoz 2017 14:41

 

Drage mještanke i mještani !
Dragi hrvatski branitelji !

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavljamo u čast stvaranja Hrvatske države koja je nastala u Domovinskom ratu, u kojem su hrvatski branitelji zahvaljujući svojoj požrtvovnosti i domoljublju izvojevali veličanstvenu pobjedu 5. kolovoza 1995. godine u vojno redarstvenoj operaciji „OLUJA“ koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske, kao i oslobođenje svih okupiranih krajeva Lijepe Naše, a  tako i naše Općine Lasinja.

Svi mi imamo obvezu odužiti se braniteljima gradeći i razvijajući našu Hrvatsku kao zemlju u kojoj će biti ugodno živjeti, a mi mještani Općine Lasinja posebno se prisjetiti 21 poginulog hrvatskog branitelja koji su svoje živote utkali u slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku, te im odati dužno poštovanje, a njihovim obiteljima veliko hvala na herojima.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položit će se vijenci na spomen obilježju u Lasinji, 5. kolovoza 2017. godine u 08.00 sati.

Drage mještanke i mještani, čestitamo vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te vas molimo da istaknete zastave Republike Hrvatske na svoje kuće.

 

Općinski načelnik

Željko Prigorac

Predsjednik Općinskog

vijeća Mirko Jušinski